Efsanevi Cadılar

 Cadıların gerçek olup olmadığını, önceden yaşayıp yaşamadığını hala bilmiyoruz. Özellikle de bizim kültürümüzde olan bir durum olmadığından bize hep farklı ve saçma gelir. Tabi inananlar ve buna hayranlık duyan birçok insan da var. Ben de yüzyıllar önce yaşamış olduğuna inanılan ve efsane olan cadıları sizinle paylaşmak istedim. 

Endor Cadısı

Kral Saul İsrail'de büyücülüğü yasakladıktan sonra bir cadıyı cezalandırmış. Kral Saul Filistin ordusunda nasıl avantaj sağlaması gerektiğiyle ilgili gizemli bir cadıdan tavsiye vermesini istemiş. Bu cadı Endor cadısıymış. Endor cadısı Samuel peygamberinin hayaleti için büyü yapmış. Ama ruhu savaşacakları orduyla ilgili tavsiye vermemiş. Bunun yerine Kral Saul'un öleceğini tahmin etmiş. Ertesi gün Saul ve oğullarının savaşı sonra ermiş. Cadı Samuel peygamberinin gerçek olmadığını bir şeytanın eski peygamberin kılığına girdiğini söylemiş.



Mergan Bien

1600'lü yılların başında Almanya'daki Fulda cadı kabilesindeki en ünlü cadı olarak bilinirmiş. Mergan Bien için mirasçıları ve çocuklarının babaları olan ilk,2.ve 3. eşini öldürdüğü söylenirmiş. Ayrıca satanist olduğuna dair söylentiler de varmış. 3. eşiyle evliyken kabilede 14. yılıymış ve buna rağmen çocukları olmamış. Kabile yaşamı boyunca hamile olduğunu öğrenmiş. Mahkeme şeytanın çocuğu olduğunu iddia etmiş. Bebeği 1603 yılında kazığa bağlayıp yakmışlar. 


Medea

Eski bir Yunan cadısı Medea, Jason'un fethine yardımcı olmuş. Korint Prensesi onu bıraktıktan sonra ona karşı intikam almak istemiş. Medea kendisi, çocukları ve zehirlediği kişileri katlettiğiyle ilgili bilinirmiş. Basireti ile ünlenmiş ve düşmanlarını sihirle kandırarak canlarını yakarmış. Ellerinin vahşet için yapıldığı hatırlarmış. 




Mary Webster

1600'lülerin sonunda Mary, Massachusets'de yaşayan bir kadınmış. Mary atlara ve sığırlara büyü yaptığı ile ilgili suçlanmıştır. O kindar ve huysuz olarak bilinirmiş. Philip Smith'i öldüren kişi olarak suçlandığında meşhur birisi olmuş. Karşı kasabadaki komşuları tarafından asılmış ve 12 saatten fazla bir ağaçta asılı durmasına rağmen, sabah ağacı kesmişler yine de Mary hayattaymış. 14 yıl daha yaşamış.


Baba Yaga

İlim irfan bilgesi Baby Yaga uçan bir havanda ve ormanda yaşayan eski bir cadıymış. Muazzam bilge olarak bilinirmiş. İstekleri ve görüşünü korkutucuymuş. Demirden dişi, büyük burnu ve iskelet gibi bacaklara sahip olduğunu söylerlermiş. Ormandaki evinin etrafı insan kemikleri ile çevrilmiş. 3 hizmetlisi varmış. 



Morgana La Fey

Kral Arthur'un zamanında yaşayan ve intikamı temsil eden bir cadıymış. Daima Kral'ın ölümünü ve düşüşünü resmedermiş. Guinevere Kraliçesinin bir düşmanıymış ve sihir, karanlık sanatlar için yaptığı pratikleri yasaklatmış. O Merlin tarafından yetiştirilmiş ve onun güçleri tam olarak Guinevere ve yuvarlak masadaki krallara karşı intikam almak için tasvir edilmiş.



Jenny Greenteeth

Nehirler ve fırtınaların olduğu ormanlıkta yaşadığı söylenmiş. Yeşil cildi ve jilet kesimli dişleri varmış. O masum çocuklarını boğmuş, kurbanları acı çekerken izlemekten hoşlanırmış. Nehirdeki kayalıkların üzerine oturduğunu ve elindeki tarakla saçlarını taradığını, davetsiz misafirleri beklediğini söylerlermiş. 




Yorumlar

Popüler Yayınlar