Her Private Life Dizi İncelemesi (Her Şeyden Biraz Var)

 Kore dizilerinde bir şey fark ettim son zamanlarda. Çocukluklarında yaşadıkları bir olay çiftleri bir araya getiriyor. Yıllar sonra karşılaşıyorlar ve sırlar açığa çıkıyor. Sonra da çocukluk anıları canlanıyor. Her Private Life dizisinde de bunun gibi bir çocukluk anısı var. Spoiler vermeden size dizinin konusunu anlatacağım.



Galeride çalışan Sung Deok-mi Cha Shi-an isimli bir şarkıcıya hayrandır. Öyle böyle değil ama. Bulunduğu her yere yüzünde maskesiyle gidiyor ve şarkıcının en güzel fotoğraflarını çekiyor. Sosyal medya ve forum hesaplarında fotoğrafları tek tek montajlayıp paylaşıyor. Hayranlarla sohbet ediyor. Her etkinliğe katılıyor. Yaşı 33 olsa bile hayranlığı evinin her yerinde şarkıcının eşyaları ve fotoğrafları ile dolu olacak kadar seviyor. Aynı zamanda Galeri Baş Küratörü olarak çalışıyor. İşe Ryan Gold isimli yeni müdürün gelmesi ile hayatının değiştiğini anlaması uzun sürecek de olsa, önceki hayatından çok daha farklı bir yaşamı olacağını biliyor. Kore dizilerinin en güzel klişelerinden birisi bir şekilde çiftleri farklı mevzulardan dolayı birleştirmek ve izleyeni ekrana kitleyebilmek oluyor. Olan oluyor ve 16 bölüm boyunca acaba neler olacak diye bekliyorsunuz.



Dizide hoşuma giden şeylerden birisi de sanata verilen önemi güzel bir şekilde göstermek oldu. Resim yapmak ya da heykeltraş olmak sanatın bir parçasıyken aslında hayatındaki diğer küçük şeylerin sanatta daha önemli yer tuttuğunu anlamanıza yardımcı oluyor. Çocukluk hayalleriniz, anılarınız, sevdikleriniz bunlar sanatın bir parçası oluyor. 



Diğer bir şeyde ''Bir Sanatçıya Nasıl Hayran Olunur? '' sorusunu da çok iyi cevaplandırıyor. Dizi boyunca bunu Sung Deok-mi, diğer hayranlarından bunu görebiliyoruz. 

Kore dizilerini sevenler için güzel bir dizi tavsiye ederim. 




Yorumlar

Popüler Yayınlar