Industry Dizi İncelemesi ! Stres Dolu Hayatlar

 Industry dizisi iş hayatının ne kadar acımasız ve vurdumduymaz olduğunu gözler önüne seriyor. 2020 HBO yapımı dizide farklı karakterlerin farklı rekabetlerini gösteriyor.

Pierpoint adlı şirkette stajyer olarak başlayan 22 kişi, yıl sonuna kadar ne öğrenirse onları uyguluyor. Dizide bol bol iş sonrası davetler, yemekler ve kötü alışkanlıklara sahip insanların birlikte yapmaktan zevk aldıkları şeylerin sahneleri var. Bu biraz dizinin amacını saptırsa da, doğruluğunu da kabul ettiriyor insana. Çünkü çoğu stres altında çalışan insanlar kendilerine farklı bir düzen arayışları içerisine sokuyorlar. Böylece rahatladıklarını, stresten az da olsa uzaklaştıklarını gözlemliyorlar.



Dizide dikkatimi çeken bir şey oldu. Müdürlerin stajyerleri cinsel kimliğinden, kültür farklılığından dolayı ya zirveye taşımasına yardım ediyor ya da aşağı çekmek için elinden geleni yapıyorlar.

Her insan da olduğu gibi bir çalışan diğer çalışan kendisini kötü hissettirecek şeyler söylüyorsa o kişi mutlaka kötü hissetmeye başlıyor. Bu kötü hissi de başka bir insanla paylaşarak daha kötü bir hale getiriyor. 



Harper gibi bir karakter de arkadaşın olsun ya da olmasın, karşısında kim varsa onu yıkmak ve en iyi olmak için çabalıyor. Onu karakteriyle seven bir arkadaşını dahi üzmeye çalışıyor. 

Bir çalışan da müdürlerin gözüne girebilmek için gece mesaisi yapıyor, ayakta kalmak için hap kullanıyor ve sonunda maalesef ki aşırı stresten ölüyor. 



İzleseniz size bir şeyler katar ama mutlaka izlemelisiniz diye bir şey söyleyemem tabi. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar