Farklı Olan Her Zaman Göze Batar! (Emily In Paris Mini İnceleme)

 Emily In Paris dizisi bir günde bitirilebilecek çerezlik dizilerden birisi. Tabi sadece çerezlik olarak bakıp, dizinin bize anlatmak istediğini anlamazsak, sadece eğlenmemiz gerekir. Ben dizinin bana anlatılan kısmını, daha doğrusu anladıklarımı sizinle paylaşacağım. Netflix yapımı olan Emily In Paris'in 2022'de 2. sezonu gelecek. 



Dizinin Konusu

Amerika'da bir parfüm şirketinde çalışan Emily, iş arkadaşının hamile olmasından dolayı yerini almasıyla Paris'e gitmesini konu ediniyor. Hiç Fransızca bilmeyen Emily, oldukça farklı deneyimler elde ediyor.



Dikkatimi Çekenler

İlk olarak Emily'in kıyafetleri ilgimi çekti. Bazen çok güzel parçalar giyip, bazense benim hiç tarzım olmayan bir kıyafetle karşıma çıktı. Ama şahsına münhasır bir kişiliği vardı. 

Fikirleri çalışma arkadaşlarından farklı olan Emily'i başta kimse umursamadı. Ama müşterilerinin dikkatini çekmeye başlayan Emily, fikirlerini artık daha açık ve korkmadan dile getirmeye başladı. Buna uyuz olduğum patronu Sylvie da dahil. Dizide Fransızlar Amerikalılardan farklı olarak acımasız ve duygusuz olarak yansıtılmış. Yeni tanıştıkları birisi dahil, herkesi öpmeye bayılıyorlar. Emily Amerikalıların böyle olmadığını düşününce oldukça şaşırıyor. 



Böyle alışılmış bir düzen vardır da o düzenden çıkılmak istenmez ya işte Savoir şirketi de aynı bunun gibi. Zor da olsa Emily'i ve farklı fikirlerini kabul ediyorlar.

Influencerların olduğu bir partiye giden Emily herkesten farklı olarak bir video çekiyor ve böylece konuşmak istediği müşteriyle iletişime geçiyor. Burada herkesin ne kadar da markayı değil de, kendilerini önemsediklerini görüyorsunuz. Zaten gerçek hayatta da bu şekilde. İnsanlar iş birliği içinde oldukları markayı değil kendilerini pazarlıyorlar. Buna dizide yer vermeleri ve bu yolla göstermeleri beni mutlu etti. 



Tabi Emily de başka türlü kendisini pazarlıyor. O da müşterileri elinde tutmak için az da olsa kadınlığını kullanıyor. Çünkü özellikle Fransızlar ilişkilerinde birbirlerine karşı hiç dürüst değiller ve çarpık bir ilişki sistemi üzerine kurdukları hayatlarını yaşıyorlar.

Bir taraftan vicdanlı olan Emily, yakın arkadaşının sevgilisinden uzak durmaya çalışsa da, eninde sonunda kalbi buna izin vermiyor. Kalbi ve aklı sürekli olarak onu arada sıkışmış bir Emily olarak bırakıyor. 



En önemlisi de Fransızca bilmeden işini çok iyi yapıyor. Çünkü kendisi pazarlama departmanında çalışıyor. İnsanları bir şekilde kendi fikirlerine uyum sağlaması için ikna ediyor.

Dizi en son bölümü hariç 24-25 dakika sürüyor. Yani dediğim gibi bir günde bitirebilirsiniz. İzlemesi oldukça keyifli. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar