Hayalinin Peşinden Git! (Start Up )

 2020 yılında yayınlanan Start-Up dizisini biraz önce bitirdim. Yüzümdeki kocaman gülümsemeye bakılırsa diziyi çok beğendim. Birbirinden tatlı oyuncuların birleştiği girişimciliği konu edinen diziyi, iş kurmak, ortak edinmek ve daha birçok hayalini gerçekleştirmek isteyen herkesin izlemesini tavsiye ederim.



Dizinin ilk bölümü ben sıksa da, şimdi iyi ki izlemişim diyorum. Dizinin her bölümünde girişimcilik ile ilgili terimleri anlatıyorlar. Daha doğrusu kahramanlar o terimi bizlere anlatıyor. Bu konuda oldukça etkileyici ve öğreticiydi. Sadece o kelimeleri öğrenmek bile hayallerini gerçekleştirmek isteyen gençler için yeterli bir kaynak olabilir. 



Dizinin Konusu

Üstü kapalı bir şekilde anlatırsam eğer, maddi sıkıntılar yüzünden anne ve babası boşanan iki küçük kızın ayrılması ve farklı bir şekilde büyümesiyle başlıyor dizi. Dizideki ilk girişimci bir baba ve kızının bir isteğini gerçekleştirerek başka insanlara ilham oluyor. Bu ilham da milyonlarca gencin iş kurmasını, akıllarındaki güzel fikirleri gerçeğe dönüştürmesini sağlıyor. Bir baba dünyayı değiştirmek için çıktığı bu girişimcilik yolunda iki kızı dahil, daha birçok insana yardımcı oluyor. 



Başta özgüvensiz, hilekar, üzgün olan gençler zamanla büyük şirketler kurmuş, hayallerini gerçekleştirmiş ve gittikleri yolda her türlü acıya ve sevince tanık olmuşlardır. Diziden öğrendiğim en öğretici şey buydu. Eğer sana inanan insanlar varsa, özellikle de kendine çizdiğin yolun emin ve doğru olduğunu düşünüyorsan, önüne çıkan hiç bir şeyden korkma. Asla eleştirilmekten de kaçma. Eleştiriler insanın yanlış yaptığı şeyleri zamanla nasıl doğru yapacağına iten etkili yollardan en önemlisidir. 




Bu hayatta bir hayalin varsa ve bu hayal yaşaman içinse, para için değil başkalarına yardımcı olmak için var olmalı. O zaman diğerlerinden farklı olursun. O zaman kendine verdiğin değer daha da anlamlı olur. Bazen sevdiğin insanların bir gülümsemesi için yapmalısın. Onları mutlu gördüğün günleri güzel hatırlamak için. 

Ama önce hayallerinin peşinden git. Seni mutlu eden, seni sen yapan hayallere. 


Yorumlar

Popüler Yayınlar