Hiç Ummadığın Anıların Başına Neler Açacağını Bilemezsin! (Kırık Kalpler Galerisi Filmi İnceleme)

 Kırık Kalpler Galerisi'ni dün izledim. Konusu ile ilgi çekici bir yapım olmuş. Çok güzeldi diyemem fakat fikir açısından oldukça farklı yaklaşımlar kazanılmış.

Filmin Konusu

Başroldeki kızımız Lucy'in değişik bir alışkanlığı var. Kendisi eski sevgililerinden kalan hatıra nesneleri saklıyor. Odası eski sevgililerin hatıraları ile dolu. Sürekli olarak kötü ilişkiler kurmuş olan Lucy, yine böyle kötü bir günde Nick adında birisi ile tanışır. En son sevgilisine ait olan kravatı Nick'in yapım aşamasında olan otelinin bir köşesine asar. Böylece aklına bir fikir gelir. Neden kalbi kırılan herkes buraya gelip eşyalarını sergilemiyor? Bu şekilde de Kırık Kalpler Galerisi'ni kurar.




Film replikleri çok hoşuma gitti. 

Böyle bir fikirden yola çıkıp film yapmak da oldukça güzel.

Başroldeki oyuncuyu seviyordum, üzerine bir de diğer oyuncuları tanımış ve sevmiş oldum.

Klişe senaryolu filmlerden sonra bu filmi izlemek iyi geldi. 

Lucy'in arkadaşları onun her anından yanında oldular. Böyle arkadaşlar bulmak şu zamanda oldukça zor. Bu değerlerin kıymetini bilmek gerek.



Lucy'in bu fikri yüzlerce hatta binlerce insana ilham oluyor ve eski sevgililerini unutamayan insanlar bu galeri sayesinde kendilerine yeni bir hayat çiziyorlar. Hem onlarla yaşadıklarını anlatıp, rahatlıyorlar hem de farklı farklı insanların hikayelerini dinleyerek geleceklerine umutla bakmaya başlıyorlar. 



Lucy işi ile ilgili kötü deneyimler elde ettiği için bu galeriyi açmak ona yeni ve farklı kapılar açıyor. Hem kendine güveni artıyor hem de farklı insanlardan ilham alıyor.

Filmin türüne çerezlik desem de , bence değişik ama güzel sıfatı da türlere eklenmeli. 


Yorumlar

Popüler Yayınlar