Bilime Yön Veren Kadınlar Part:3

 Joy Adamson: 1950'lerde Kenya'da yaşayan korumacı ve yazardır. Eşinden sonra, bir oyun bekçisi bir aslanı vurup öldürmüştür. Bunun üzerine Adamson, yetim kalan yavrulardan birini sahiplenmiştir. Elsa adındaki yavru aslan ve vahşi yaşamdaki deneyimlerinden bahsettiği ''Born Free'' kitabı yazmıştır. Bu kitap uluslararası en iyi kitaplardan biri olmuştur ve Adamson'ın korumacı gücü ona maddi kazançlar sağlamıştır.



Elizabeth Arden: Kozmetik ve güzellik şirketi olan Inc'in kurucusu, sahibi ve operatörüdür. Kariyerinin başında daha sonradan sattığı ürünleri formüle etmiştir.



Eva Crane: 1949'dan 1983'e kadar hizmet gösteren Uluslararası Arı Araştırma Birliği'ni kurmuş ve yönetmiştir. Matematik ve nükleer fizik öğrenmiştir. Birisinin ona düğün hediyesi olarak bir sürü arı vermesinden sonra arılar dikkatini çekmiştir.



Jane Goodall: Afrika'daki Gombe Akarsu Araştırma merkezinde şempanzesini gözlemlemiştir. Jane Goodall dünya çapındaki ünlü primatologlardandır ve nesli tükenmekte olan primat nüfusun korunması için savunucu olmuştur. 



Maria Mitchell: Amerika'daki ilk profesyonel astronomdur. Amerika Sanat ve Bilim Akademisinin ilk kadın üyesidir. 1847'de C/1847 T1 kuyruklu yıldızı keşfetmiştir. O zamanlar medya bu yıldızı Miss Mitchell kuyruklu yıldız olarak anmışlardır.



Florence Sabin: Amerika biliminin ilk kadını olarak anılan Sabin lenf ve bağışıklık sistemi ile ilgili çalışmalara yapmıştır. 1896'da Johns Hoppinks okuluna başlayan Florence doçentlik yapan ilk kadındır. Kadın hakları ve yüksek öğretim eğitimlerini savunmuştur. 



Yorumlar

Popüler Yayınlar