Dünyanın En Uzun 10 Heykeli

Birlik Heykeli

31 Ekim 2018'de inşa edilmiştir. 190 ft uzunluğundadır. 597 ft ağırlığındadır. İnşası 5 yıl süren ve çelik demirden yapılma bu heykeli Hindistan'ın ilk başbakanı Sardar Vallabhbhai Patel yaptırmıştır. Etrafında 4.6 mil kara uzunluğunda göl bulunmaktadır. 



Bahar Buddha Tapınağı

Çin'in Hera şehrindeki Lushan semtinde yer almaktadır. 420 ft uzunluğunda, dünyadaki 2. büyük heykeldir. 1997 ve 2008 yılları arasında inşa edilmiştir. Yapımı 1.100 parça bakırdan oluşmaktadır. Vairorama Buddha'nın bir tasviridir. 



Laykyun Sekkya

1996'da yapılmaya başlanmış ve 12 yıl sürmüştür. Budizm'i bulan Guatama Buddha'nın bir illütrasyonudur. Ayrıca Tanrı Vishnu'nun avatarlarından biri olarak bilinir. Heykel Khokanta Taung'dadır ve 381 ft uzunluğundadır. Heykeltraş Budizm bilgeliğini sergilemek için heykeli sarıya boyamıştır. 



Ushiku Daibutsu

330 ft uzunluğunda tunçtan yapılmış bir heykeldir. 1993'te ve 2002 yılları arasında yapılmıştır. Japonya Ibaraki'dedir. Heykeltraş Amitabha Buddha heykeli ''Saf Budizm Alanı'' olarak temsil etmesi için tasarlamıştır. Bunun nedeni ''Buddha'nın sonsuz ışık ve yaşam'' olarak bilinmesidir. 



Sendai Daikannon

Japonya Sendai'de bir tepede, 330 ft uzunluğundadır. Kadın heykeltraş elinde bir mücevher tutuyormuş gibi poz veriyor. Yapımı 1991'de tamamlanmıştır.



Qianshou Qianyan Guanyin of Weishan

325 ft uzunluğunda, yaldızlı tunçtan yapılmıştır. Heykel Bodhisattva'nın Çincesi Guanvin'i tasvir ediyor. Sonsuz kolları ''Hoşgeldin'' anlamına geliyor. 2009'da tamamlanmış ve Çin'in Hunan kentindedir. 



Great Buddha of Thailand

Büyük Buddha olarak bilinen heykel Ang Thang'dadır. 210 ft uzunluğunda ve 2008'de yapılmıştır. Guatama Buddha'yı temsil eden en önemli heykellerden biridir. Altın kaplama olan heykel turistleri şaşırtmayı başarır. 



Dai Kannon

Japonyada'dır. 1989'da neredeyse 30 yılda tamamlanmıştır. 260 ft uzunluğunda, 20 katlı bir heykeldir ve ziyaretçilere açıktır. Ayrıca ibadet yeridir. Tepeler arasında ziyaretçilere muhteşem manzara sunar. Guanyin Kannon tasvirlerinden biridir.



Rodina Mat

Bu listedeki en eski heykellerden birisidir. 1967'de tamamlanmıştır. Heykelde bir adım ayağı ve yükseltilmiş kılıç bulunur. Sol eli ileride karşılaşılacak düşmanlara karşı birisini arıyor gibi işaretlenmiştir. 279 ft uzunluğunda, hem beton hem de tel halatlar kullanılarak yapılmıştır. Avrupa'daki en uzun heykeldir ve dini sembol etmeyen ikinci en uzun heykeldir.




Awaji Kanon

259 ft uzunluğunda , Guanyin Kannon'u tasvir eden heykeldir. 1988'de tamamlanmıştır ve listedeki en eski heykeldir. Awaji adasında yer alır. 66 ft uzunluğunda temele dayalıdır. 



Yorumlar

Popüler Yayınlar