7 Yaygın Rüya ve Anlamı

Rüyaların evrensel olduğuna inanan birçok insan var. Bir rüya anlattığımız zaman genellikle karşı taraf ben de aynı rüyayı görmüştüm diyebiliyor. Ama çoğu zaman bunu yaşasak da anlamlarını bilmiyoruz.



1.Kaybolma

İnsanlar rüyalarında kaybolduklarını görürler. Bu genelde ormanda, binalar arasında ya da labirent gibi yerlerde kaybolmuş olarak görürler kendilerini. Bunun nedeni gün içerisinde yaşanan depresif ve bunalmış haller. Örneğin; iş yerinde yoğun bir gün geçirdiniz bu da size ruhsal olarak geri döner.



2.Kaçmış Fırsatlar

Buna şöyle örnek verebiliriz. Otobüse, trene yetişemiyorsunuz. İşe, derse geç kalıyorsunuz. Bunlar da gerçek hayatta yaşadığınız pişmanlıkların rüyada görünme şeklidir.



3.Arabalar

Rüyanızda arabaya bindiniz ve arabanızın freni tutmuyor ya da çarpıyorsunuz. Bu tarz rüyalar da gerçek hayatta yaşadığınız sorunlar başa çıkamadığınız ya da gelecekte olacak problemlere nasıl yaklaşacağınızı bilemediğiniz için oluyor. 



4.Sınavdan Kalmak/ Düşük Almak

Bu rüyayı özellikle sınav haftaları görüyoruz. Sınava yeteri kadar çalışmadığımızdan, gelecek kaygısından bu tarz rüyaları görebiliyoruz. 



5.Kovalanmak/Takip Edilmek

Tanımadığımız birisi, bir insan ya da hayvan tarafından takip edildiğimizi sıkça görebiliriz. Bu rüya da gerçek hayatta yüzleşmek istemediğimiz duygularımız ve düşüncelerimizin rüya şeklidir. Ya da kalp kırıklıklarımızın. Çünkü onları zaman geçse de hatırlarız.



6.Diş Çürüğü

Benim hiç görmediğim ama yaygın olan diş çürüğü rüyası ise gerçek hayatta güvensiz olduğumuz durumları, kendimizi yeterince iyi görmediğimizi ve itici olduğumuzu düşündüğümüz için görülüyor. Etrafımızdaki insanlar tarafından ayıplanacağımızı düşündüğümüz zaman görebiliriz.



7.Düşmek/Batmak

Yüksek bir binadan, uçurumdan düştüğümüz ya da denizde battığımızı sıkça görmüşüzdür. Bu rüya bizlere ölüm hayatımızın önceden gösterimi olarak lanse edildi. Fakat anlamı bu değil. Yaşadığımız hayatın gerçekliğini kavrayamamak, o gerçekliğin içinde kendimizi bulamamaktan meydana geliyor. Bunun için yeni çözümler üretmeliyiz. 



Yorumlar

Popüler Yayınlar