Aşk İçin Çip De Takarım! Made For Love Dizisi İnceleme (Spoiler İçerir!)

 Made For Love (Aşk İçin) dizisi artık görmeye alıştığım türde olan bilim kurgu dizilerinin bir örneği. 2021 yılının dizisi Made For Love'nın başrollerinde Christin Millioti ve Billy Magnussen oynuyor. Alissa Nutting'in aynı adlı romanından uyarlnamıştır. 



Fakir hayatından bir günde bir adamla tanışıp ayrılan Hazel kendisini bambaşka bir yerde bulur. Hub denilen bir yerde. Burası Byron Gogol denilen adamın inşa ettiği bir yerdir. Kendine has kuralları olan Hub'ta 10 yıl yaşayan Hazel, bir kez olsun dışarı çıkmamıştır. 



Annesi öldükten sonra sarhoş babasıyla yaşayan Hazel santaj işleri ile para kazanmaya başlar. Bu sırada Byron Gogol'la tanışır ve hayatı bir anda değişir. Hub adlı yer tamamen dışarı kapalı, sistematik ve düzenli bir yerdir. Ne zaman yemek yiyeceğinden, ne zaman uyanacağına kadar her şey için alarm kuruludur. Hazel orada çalışanlar dışında kimseyle görüşemez. Arkadaşları yoktur. Her şeyi planlıdır. Evin her yerinde kameralar vardır. Hazel bir gün tüm bunlardan usanıp kendine havuza atar. Zelda denen yunusun sayesinde Hub'tan dışarı çıkar. Hazel artık özgürdür. Babasının yanına gider ama kafasına yerleştiren çip yüzünden Byron onu bulur ve eve getirmek için bin bir takla atar. 



Byron Hazel'i bir denek olarak kullanır. Onu aslında çok sevdiği için evlenmemiştir. Hazel ise fakir hayatından kurtulmak için bu yolu seçmiştir ama 10 yıl böyle bir yerde kafayı yemek yerine kaçmayı tercih etmiştir. 



Dizi bizleri mecbur bırakan her şeyin bizde nasıl etkiler bıraktığı ile ilgili izlenimler sunmuştur. Artık teknoloji olmadan yaşayamamanın, insanların tüm hayatlarını küçük bir ekrandan izlemenin gayet normal olduğunu anlatıyor. Bunu yaparken insanın hissettiklerine zarar vererek, acımadan yorum yapmanın da normal olduğunu gösteriyor. Ki Hazel Hub'ta telefonla konuşması yasak olsa bile, tüm iradesi bir adam tarafından yönetildiği için sisteme karşı gelmek istiyor. Ama biz bunların normal olduğunu düşünüp bu şekilde yaşamaya devam ediyoruz. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar