Hayatınızı Değiştirecek 5 Küçük Alışkanlık

 Her gün işe gidiyoruz, okula gidiyoruz ya da evimizde vakit geçiriyoruz. Ama sürekli aynı şeyleri yaptığınız içi sıkılmış hissediyorsunuz. Hayatında küçük değişikliklere ihtiyacınız var. Ne kadar küçük de olsa bu değişiklikler sizlerin hayatınızı uzun süreli etkileyecektir.




1. Hayatınız Boyunca Minnettar Olduğunuz 3 Şeyi Yazın

Geçmişte yaşadığınız şeyleri düşünmek her zaman için kötü değildir. Bazen insan unutamadığı anları hatırlayarak iyi hissetmeli. Gurur duyduğunuz bir anı, birine yaptığınız bir yardımdan dolayı duyduğunuz minnettarlığı ve iyi hissettiğiniz 3 şeyi yazarak bunları kötü hissettiğinizde hatırlayabilirsiniz. 



2.Her Gün 10 Dakika Temizlik Yapın

Eğer ne zamandır yapmak istediğiniz bir şey varsa ve bunu yapmamışsanız şimdi tam sırası. İşten ya da okuldan döndüğünüzde sadece 10 dakikanızı temizliğe ayırarak daha iyi hissedebilirsiniz. Böylece işleriniz birikmez ve kendinize daha çok zaman ayırırsınız. 



3. Cildinize Bakın

Saçlarınız yağlanmış, cildinizi kurumuş, tırnaklarınız yıpranmış olabilir. Belli bir vaktinizi cildinize ayırırsanız kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. İnsanın vücuduna bakması kötü bir şey değildir, aksine vücudumuz bizim en büyük parçamızdır ve ona dikkatli bakmalıyız. 



4.%80/%20 Prensibini Uygulayın

1800'lerde ortaya çıkan bu prensip iş hayatı için kullanılan bir yöntemdir. Bunu günlük hayatınızda da uygulayabilirsiniz. %80/%20 prensibi şudur: Yüzde hayatınızın %80'ninde, %20lik kısmını yaptığınız en önemli işi kapsasın. Bu iş evinizde değiştirdiğiniz bir yer olabilir, okulda yaptığınız önemli bir şey olabilir. Bunları yazarak da daha verimli olmasını sağlayabilirsiniz.



5.Günlük Rutininizi Uygulayın

Sabah kalktığınızda spor yapabilir, yürüyüşe çıkabilir ya da podcast dinleyebilirsiniz. Akşamları ise kitap okuyabilir ya da çay içebilirsiniz. Bunları günlük olarak gerçekleştirirseniz, kendinizi buna alıştırır ve daha iyi hissedebilirsiniz. 




Yorumlar

Popüler Yayınlar