Hissettiğimiz Ama Açıklayamadığımız 12 Duygu

İnsanlar her saniye, her dakika bir şeyler hisseder. Sürekli olarak farklı duygular içerisinde buluruz kendimizi. John Koenig (yazar), bu konuda araştırma yapmıştır. 




1.Sonder 

Hayatınız karışık ya da oldukça zor ve siz bunun farkındasınız. Aynı zamanda insanların da böyle düşündüğünüz farkına varıyorsunuz. İşte buna sonder deniyor. 



2.Hanker Sore

Çok çekici bulduğunuz birisi var ve bu durumun seni gerçekten kızdırmasına deniyor. Bu hayran olduğunuz birisi ya da ünlü olabilir.




3.Lachesism

Çoğu yerde farklı yazsa da asıl anlamı bir felakete maruz kalma isteğidir. Bu kendinize ya da eşyalarınıza zarar verme arzusu olarak örnek gösterilebilir. Bence oldukça kötü bir hissiyat.



4.Ellipsism

Geçmişte yaşanan şeylerin ve gelecekte olacak şeylerin bilinmemesinin verdiği hüzün ile ortaya çıkan bir duygudur. Bu meraklı olan insanların yaşadığı bir durumdur. Acaba nasıldı, ileride dünyaya neler olacak? diye düşünen insanların yaşadıkları duygudur.




5.Mauerbauer Traurigkeit

Sevdiğiniz insanlar dahil, etraftaki herkesi kendinden uzaklaştırma isteğidir. Bazı durumları en basit şey bile olsa anlamakta zorluk çeker bu duyguyu yaşayan insanlar.




6.Gnossienne

Ne kadar çok zaman geçirseniz de, tanısanız da çevrenizdekilerin, yakınlarınızın gizli ve özel hayatları olduğunu farkına varma duygusudur. 





7.Liberosis

Hayata karşı daha az özverili ve önemli davranma duygusudur. Sevdiğiniz ve çok önemsediğiniz şeyin bir anda gözünüzdeki değerinin azalmasıdır.





8.Monachopsis

Kalabalık bir ortamda, ailenizin yanında bile olsa oraya ait olmama duygusudur. Bir sebepten kendinizi dışlanmış hissetmektir.



9.Onism

Büyük dünyada ne kadar az şeyin bildiğinizin ya da bileceğinizi anlama duygusudur. Bir yere sıkışıp kalma hissidir. Mesela gezmek istediğiniz bir yer vardır ama aslında orada görmen gereken çok şey olduğunun farkına varırsın.




10.Nighthawk

Gece kuşu anlamına gelen bu kelime gün içerisinde kafanıza takılan soruların sizi uyutmamasına verilen duygudur. Bu düşünceler yüzünden uyuyamamaktır.



11.Catopric Tristesse

Çevrenizdeki insanların sizin ile ilgili ne düşündüğünü bilemediğiniz ya da bilemeyeceğinizi farkına varma duygusudur. Aslında bu çok da önemli değildir ama bazı insanlar bu tarz şeyleri çok merak ederler.




12.Jouska

Kafanızda sürekli olarak kurduğunuz diyaloglar, konuşmalardır. Adeta kafandakilerle oyun içerisinde olma duygusudur. 



Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar