Stresi ve Gerginliği Azaltmak İçin 6 Günlük Yöntem

 Bu günlerde oldukça stresli ve gerginiz. Bununla ilgili neler yapılabileceğine dair birçok araştırma yapılmış. Ben de sizlere bu araştırmaları anlatacağım.



1.Bulaşık Yıkamak

Evet çoğumuz zaten her gün bulaşık yıkıyoruz. Ama bulaşığın stresi azalttığını duyunca belki de bunu hissederek yaparsak işe yaracağını görebiliriz. Şöyle düşünün bulaşık makinesine atmadığınız bir bulaşığınız varsa, sabunla o lekeleri çıkarttığınızı düşünün. Bu araştırmalara göre insanın stresini %27 oranda azaltıyor.



2.Kucaklama, Sarılma & El Ele Tutuşma

Ailenizden birisine, sevgilinize ya da arkadaşınıza sarılmak, onları kucaklamak endorfin oranını arttırır. Bu da daha da mutlu olmamızı sağlar. Ağladığınızda ya da bir şeye sinirlendiğinizde de birinin sizi rahatlatması için birinize sarılırsanız ya da elinizi tutarsanız siniriniz ve hüznünüz azalır.



3.İyi Duruş

Kambur durmak insanda sağlık sorunları oluşturabiliyor. İyi durmak, dik durmak insanda hem sağlık açısından hem de kendimize güven açısından oldukça önemlidir. 3 dakika boyunca dik durmayı deneyin eğer çok yorucu olursa bir şekerleme yapabilirsiniz. Ama bunu alışkanlık haline getirin. İyi duruş aynı zamanda yorgunluğumuzu da azaltıyor.



4.Stresinizle Mücadele Edin

Stres içinde olduğunuz durumun üzerine gitmeli, onunla mücadele etmelisiniz. Bunu sevdiğiniz insanlar için de yapabilirsiniz. Örneğin bir arkadaşınız sınav öncesi çok stresli, onunla konuşarak sakinleştirebilir, gerginliğini azaltabilirsiniz.



5.Meditasyon

Her sabah 5 dakika sadece iç sesinizi dinleyebileceğiniz bir zaman yaratın kendinize. Sessiz bir ortamda 5 dakikalık bir meditasyon ruhen iyi hissetmenizi sağlayacak. 



6.Yatma Zamanı

Her gece aynı saatte uyuyun ve aynı saatte uyanın. Günde 4 saat uyuyan birinin daha fazla stres yaptığı gözlemlenmiştir. Uykuyu almak daha zinde kalkmanızı sağlar. 




Yorumlar

Popüler Yayınlar