Beyninize Zarar Veren 9 Alışkanlık

 Günlük hayatta yaptığımız birçok şey alzheimer ve bunama gibi hastalıklara neden olabiliyor. Sizler bu 9 alışkanlıktan bahsedeceğim.



1.Karanlıkta Çok Fazla Zaman Geçirmek

Gece uyuyamayan insanların başvurduğu yöntemlerden biri de, ışıkları kapatıp bir şeyler izlemektir. Bu beyne negatif duygular veriyor. Aynı zamanda karanlıkta uzun süre kalmak uykusuzluğa neden oluyor. 



2. Negatif Haberler İzlemek/Duymak

Evet çevredeki kötü olaylara karşı tabi ki duyarlı olmalıyız ama bunların bilmemiz gerekenden fazla öğrenmeye çalışırsak her şeye negatif bakmaya başlarız. Etrafımızdaki iyi şeyleri görmeyiz. Kavgaya karşı tepkinizi olumsuz yönde etkiler. Duygusal, fiziksel ve akıl sağlığı için kötü bir etkisi vardır.



3.Kulaklıkla Sesli Müzik Dinlemek

Oldukça sesli bir şekilde dinlenen müziği kulakların sağırlaşmasına, duyma kaybının azalmasına neden oluyor. Ayrıca hafıza kaybına da yol açıyor.



4. Sosyal İzolasyon

İnsanlardan uzakta bir yaşam tercih etmek darbelere karşı duyarlı bir hale gelmenize neden oluyor. Aynı zamanda kötü enerjileri ve düşünceleri de beraberinde getiriyor.



5.Çok Fazla Şey İzlemek

Sosyal medyada çok takılmak, film izlemek beynin ön loblarını kötü bir biçimde etkiliyor. Evet günümüzde bunları yapmaktan vazgeçemesek de, azaltmamız mümkün olabilir.



6.Çok Fazla Şeker Tüketmek

Gün içerisinde şekersiz bir şey tüketmemek pek mümkün olmuyor. Beyin strese karşı cevabı şeker tüketmekten geçiyor. Şekeri fazla tükettiğimizde vücudumuzdaki dengesizlik ortaya çıkıyor. Beyin yetersiz beslenmediğimiz için sinyal veriyor.



7. Kahvaltıyı Atlamak

Uykuda geçirdiğiniz uzun süre sizin yemek yemiyoruz. Bu uzun süre 8-9 saat ya da daha az bir vakit olsa da kahvaltı zinde uyanmak için oldukça önemli bir öğündür. Tüm gün enerjik olmanızı sağlayacak olan şey de kahvaltıdır. 



8.Zar Zor Hareket Etmek

Gün içerisinde egzersiz yapmak beyne oksijen veriyor. Hormonları büyümesine teşvik ediyor. Hem rahatlamayı hem de beynin daha iyi düşünmesini sağlıyor.



9. Uyku Saatleri

Yeteri kadar uyumayan insanlar güne negatif ve pasif başlayabiliyor. Çoğu zaman göz altları morarıyor ve uykusuzluk yüzünden düşünceleri de geriden gelebiliyor. Bir de yorgana, battaniyeye sımsıkı sarılan insanların beyin ve vücutları arasında oksijen dengesi bozuluyor. 



Yorumlar

Popüler Yayınlar