Kendini Keşfetmeni Sağlayacak 9 Küçük Şey

 Bazı küçük dokunuşlar nasıl bir insan olduğumuzu görmemiz için bize ışık tutuyor. Size bunları 9 maddede anlatacağım.



1.Telefonuna Ne Sıklıkla Bakıyorsun?

Telefonda çok uzun zaman geçiren insanlar akıl hastalıkları ile mücadele edebiliyor. Arkadaşlarından gelen mesajlara bakıyor, bildirimlere bakıyor ya da işte uzun zaman telefon ile konuşuyor. Araştırmalara göre 13 yaşından 69 yaşa kadar olan 640 akıllı telefon kullanan insanlar yoğun bir şekilde telefonu terapi aracı olarak kullanıyor. Bu insanlarda gerginlik artıyor, yemek yerken bile telefon kullanabiliyorlar. Sizi görmezden gelebiliyorlar. Hangi ülke hatırlamıyorum ama karşıdan karşıya geçerken telefona bakmayı yasaklamışlardı. Artık bir bağımlılık haline geldiği için birçok kaza ve ölüme yol açabiliyor.



2.Garsonlara/ Hizmet Veren İnsanlara Nasıl Davranıyorsun?

Bununla ilgili yaşadığım bir durumu anlatacağım. Yemek yemek için gittiğim bir yerde kanepe bölümüne oturdum ve yemeğim henüz bitmemişti. 5-6 kişilik bir aile geldi ve kanepe bölümüne oturmak istediklerini söyledi. Garson kibarca bize kalkıp kalmayacağımız sordu, biz de kadının garsona olan davranışından dolayı oturmaya karar verdik. Kadın garsona sürekli olarak emrivaki konuşuyordu ve sanki oranın patronuymuşçasına hareket ediyordu. Bu durum bizim hoşumuza gitmediği için, tatlı söyledik. Evet bunu kadına inat yaptık çünkü kendisi o kadar bencil birisiydi ki, bizim aklımızda tatlı yemek yokken, sırf istediği olmasın diye tatlı söyledik. Bu tarz insanlara katlanılmıyor. Özellikle karşıdaki insan senin gibi bir insan olduğu halde, acımasızca ve bencilce davranıyorsa kadına bunu bir şekilde anlaması gerektiğini düşündürttük. Belki böyle bir yöntem seçmek yanlıştı ama eğer kalksaydık, başka bir yere gittiğinde de aynı şekilde davranabilirdi. Tabi bunu öngöremiyoruz, ne de olsa ne yapacağını bilemiyoruz. Sadece karşındaki insan sana karşı kibarsa durumu anlayışla karşılaması gerek. Ama kendisi bize sinir olup, tüm yemek boyunca şikayet edip durdu. Had bilmemek çok ayıp bir şey bana göre. Kimse kimseye bu şekilde davranmamalı. İşte bu kadın gibi o kadar çok insan var ki. Ben hizmet sektöründe çalıştığım için onları gayet iyi anlayabiliyorum. İnsanları memnun etmek çok zor. Onlara nezaketli yaklaşsan bile onlara sana tam tersi durumda davranabiliyorlar. Bu durumda bu insanlara nasıl davrandığınızı bir düşünün. Bu sizin nasıl bir insan olduğunuzu gösterecektir.



3.Ne Tür Ayakkabı Giyiyorsun?

Araştırmalara insanların giydiği ayakkabıların onların kişilikleri hakkında çok şey söylediklerini keşfetmiş. Bir ayakkabı öncelikle kişinin gelirini, yaşını ve bağlanma kaygısını ortaya çıkarıyor. Rahat ayakkabılar tercih edenler genellikle hoş, iyi insanlar olarak benimseniyor. Topuklu ayakkabı giymeyi tercih edenler sakin ve acıyı özümseyenler olan benimseniyor. Bilek botları tercih edenler de agresif bir kişiliğe sahip. Sürekli yeni bir ayakkabı alanlar ise temiz ve bakımlı giyinmeyi isteyenler kendilerini gerginlikten dolayı rahatlatmaya çalışan insanlar olarak benimseniyor. 




4.Hangi Sıklıkla Göz Teması Kuruyorsun?

Birçok insan birisi ile tartıştığında göz teması kurmaktan kaçınıyor. Bu durum utandığında da ortaya çıkıyor. Sık sık göz teması kuran insanlar ise sosyal olarak dominant ve güvenli insanlar olarak betimleniyor. 




5. Nasıl Tokalaşıyorsun?

Araştırmalara göre 120 kişiden oluşan erkek ve kadının selamlama, tokalaşmasından 2 farklı kişilik ortaya çıkmıştır. İlki sert şekilde tokalaşanlar. Bu insanlar dışa dönük ve yeni fikirlere açıktır. Daha zayıf tokalaşanlar utangaç ve sinir hastasıdır.  




6.Dakik Misin? / Değil Misin?

Her yere geç kalanlar çoklu görev konusunda iyi olan insanlardır ve sakinlerdir. Geç de olsa tüm işlerini hallederler ve ne yaptıklarının farkındadırlar. Tam tersi insanlar da her işinde acele etmeyi tercih edip, yanlış yapabilirler. 




7.Yaptığın Şeyleri Sadece Kendin İçin Mi Yaparsın?

Evden işe geldiniz ve canınız lahmacun yapmak istedi. Ailenizden ya da arkadaşınızdan birisi aradı ve bir baktınız ki, onlara yetecek kadar lahmacununuz var. Bu bencil olmadığınızı, kibar olduğunuzu gösterir. Tam tersi sadece kendinize yetecek kadar yaptıysanız, bu insanlara karşı bencil olduğunuz ve onlarla beraber yemek yemeyi sevmediğinizi gösteriyor. 




8. Başkalarını Kurnazlığınız İle Düşürüyor Musunuz?

Bu biraz manipüle etmeye de benziyor. Örneğin bir konuşmada karşı tarafa çizgi roman okumayı sevmiyorsun değil mi? ya da onunla görüşmeyi düşünmüyorsun değil mi? gibi sorular sormak onları küçümsemek anlamına geliyor. Onlara negatif düşünceleri empoze etmiş ve eğer ortada bir problem varsa çözülmekten ziyade, daha da kötüleştirmiş oluyorsunuz demektir. 




9. Bir Şey İçerken Nereye Bakıyorsun?

Eğer bir şey içerken kenarına bakıyorsan, dışadönük , kolayca etkilenebilen, çevredekilerin farkına varan, herkese güvenebilen ve kaygısız bir insansın demektir. Eğer fincanın içine bakıyorsan, iç gözlemi yapabilen, kendini bilen idealist ve odaklı bir insansın. Eğer bir şey içerken gözlerini kapatıyorsan, acı içinde, rahatsız , memnun olma ve rahatlama konusunda endişelisindir. 





Yorumlar

Popüler Yayınlar