Kore'ye Gidecekler Bunları Yapmasın

 Dünyanın en popüler 5. ülkesi olan Güney Kore'ye yolunuz düşerse, yapmamanız gereken şeyleri anlatacağım sizlere.




1. İçki Kuralları

Eğer bardağınız boşsa, doldurmak zorundasınız. Özellikle genç bir insansanız. İçmek istemesen bile yanındaki insanlar iki elinden tutarak bardağını doldurur. Bu bir saygı göstergesidir. Eğer yaşlıysanız, bir yudum almalısınız. Eğer içmezseniz arkadaş olmak istemediğiniz anlamına gelmektedir. 



2.Chopsticks Kullanmak

Asya'da en yaygın yapılan hatalardan biridir. Pirinç dolu kasede chopstickleri dik olarak kullanmalısınız. Onları ayırmamalısınız. Bu Asya'daki cenaze törenlerinin bir parçasıdır ve bunun için tüm masraflar kaçınılır.



3.Trende Oturmak

Yaşlılara yer vermelisiniz. Aksi takdirde azarlanabilirsiniz. 



4.Trende Konuşmak

Koreliler trende konuşmazlar ve bu onlar için saygı anlamına gelmektedir. Kimse en ufak bir sohbette bile bulunmaz. Telefon ile dahi konuşulmaz.



5.Bahşiş Bırakmayın

Bahşiş, tip vermek Kore'de hakaret olarak algılanmaktadır. Gerekli bir şey olarak görülmez ve beklenilmez de. 



6.Garsonlara Bağırmak

Garsonlara bağırmak diğer ülkelerde yanlış anlaşılır ve kaba bir davranış olsa da, Kore'de bu durum tam tersidir. Garsonlara bağırmaktan korkmayın. Dikkat çekme amaçlı bağırmayı öngörüyorlar.



7.Kavgaya Karışma

Kore'nin hukuk sistemine göre kavgaya karışmamak oldukça güvenilir bir durum. Hukuk sistemine göre ziyaretçilerin önyargıya karşı haksız yere çıkan tartışmalara katılmaması en iyi şeylerden birisidir.



8.Kişisel Alan Yok

Eğer kalabalıktan nefret ediyorsanız, bu sizin için oldukça zor olacak. Sokakta yürürken çok kişi tarafından itilebilirsiniz ama bu onlara göre kaba bir davranış değildir. Eğer itildiğinizi düşünüyorsanız bunu kişisel olarak algılamayın.



9.Kırmızı Mürekkep İle Yazı Yazma

Kore kültürü oldukça gizemlidir ve kırmızı mürekkebi kullanmak kişinin yakında öleceği düşünülür. Bu gelenek 100'lerce yıldan öncesine dayanıyor. Ölen isimler koğuşlardaki mezarlarda kırmızı mürekkep ile yazılırdı.



10.Tek Elinize Bir Şeyler Almayın

Kültürel anlamdan tek elinize bir şeyler olması hakarettir. Bir şey alırken, verirken iki elinin de dolu olması saygı gösterisidir.



11.Daima Paylaşın

Kore'de 'Jeong' anlamına gelen paylaşmak, toplumdaki bağlantı anlamına geliyor. Eğer paylaşmayı sevmiyorsanız, aç gözlü olarak gözükürsünüz. Kültürlerini göstermenin en önemli özelliklerinden birisidir.



Yorumlar

Popüler Yayınlar