Gizemini Hala Koruyan Farklı Ressam Van Gogh Vincent ve Loving Vincent Filmi

 2017 yapımı Loving Vincent filmini izledim. Van Gogh Vincent'in ölümünden 1 yıl sonra, dostuna vermiş olduğu mektubun Theo adındaki en yakın arkadaşına teslim edilmesi gerekiyor. Bunun için Roulin oğlundan rica ediyor ve o da Vincent'in öldüğü yere gidiyor. Theo'ya ulaştırmak isterken, Vincent hakkında farklı ve gerçekçi şeyler öğrenir. Onun neden öldüğünü, nasıl öldüğünü ve nasıl biri olduğunu öğrenmeye çalışıyor. Köy halkına onunla ilgili her şeyi soruyor. Mektubu ulaştırmak için elinden geleni yapıyor. 



Film 125 kişilik profesyonel ressamın bir araya gelmesi ve yağlı boyalarla resimleri bir araya getirilmesiyle oluşturuldu. Birçok ödül alan film Polonya ve Birleşik Krallık ortak yapımı. Kendini izletiyor ve sıkmıyor. Toplam 91 dk. 



Filmde Van Gogh hakkında hiç bir şey bilmeyenler, filmin sonunda oldukça fazla şey öğrenebilir. Herkesin deli olduğunu düşündüğü Van Gogh belki de çok farklı bir hayat yaşamıştır. 

Hiçbir şeyi net olarak bilmiyorum; ama yıldızlara bakmak düş kurmamı sağlıyor.
Eğer doğayı seviyorsanız, her yerde güzellikler bulursunuz.
Önemli şeyler bir anda yapılamaz; ufak şeylerin bir araya getirilmesiyle oluşur.




                                                                Van Gogh'un Son Tablosu 

Psikolojik olarak zihin sağlığından endişe edip kulağını kesen Van Gogh, bu sebepten halk tarafından deli birisi haline geldi. Çocukluğunda ailesine layık olmaya çalışan Van Gogh, 28 yaşında Theo adındaki Kardeşi sayesinde resim yapmaya başlamış ve ölene kadar bırakmamıştır. 8 yıl içinde çok önemli eserler yapmıştır. Ard-izlenimcilik, yeni izlenimcilik ve noktacılık akımları üzerinde çalışmalara yapmıştır. 




Ölüm sebebi tabanca ile kendisi vurdu olarak söylense de, cinayet kurbanı olduğuna dair de söylentiler var. 






Theo Van Gogh  Amsterdam'da Vincent'ı yaşatmak için müze yaptırmıştır.




Haziran ayında başlayıp, Eylül'de bitecek olan Parallel Sergisi, ''Yapay Zeka Van Gogh Veri Boyama Deneyimi''ne ilerleyen günlerde gideceğim. Düşüncelerimi de paylaşacağım.  

Yorumlar

Popüler Yayınlar