İnsanların Sana Saygı Duyması İçin Yapman Gereken 6 Şey

 İnsanlar çalıştıkları yerde, evlerinde, dışarıda her zaman saygı gösterilmeye ihtiyaç duyar. Sevgiden önce saygı olmalıdır. Bir ilişkide bile en önemli şeydir saygı. Karşındakine değerli olduğunu hissettirebilmen için saygılı olman gerekir. Ben de sizlere bugün insanların size karşı saygı duyması için yapmanız gereken 6 şeyi anlatacağım.




1.Önce Kendine Saygı Duymalısın

İnsanların çoğu kendine saygı göstermeyi bencillikle ya da kendini çok sevmekle karıştırabiliyor. İnsanın kendine duyduğu saygı sanılanın aksine çok iyi bir şeydir. Siz kendi düşünceleri, karakteri olan bir insansınız. Belli bir olgunluğunuz var ve hayatı deneyimleyerek öğreniyorsunuz. Bu döngüde insan kendine saygı duyuyorsa, önce kendinden pay biçerek diğer insanları da anlamaya çalışır. Düşüncelerim sabit ya da değişken ama bir konuda ne düşünüyorsam bunun böyle olduğuna saygım var demek ki. Böylece diğer insanların fikirleri de benim fikirlerim kadar önemlidir. Yani önce kendime saygı duymalıyım ki, başkaları da bana saygı duysun. Çünkü ben de onlara kendime duyduğum saygı kadar saygı duyuyorum. Aksi halde kendini sürekli kötüleyen biri haline gelirsek, başkalarına da öyle davranırız, keza onlar da bize öyle davranır.




2.Net Sınırlarınız Olsun

Küçük bir örnek verecek olursak bir arkadaşınız size geldi ve ayaklarını masaya koyarak oturuyor. Bu sizin hoşunuza gitmiyor. Ona kibarca masada yemek yendiğini ve ayaklarını koymanın yanlış olduğunu anlatın. Bu sizin eviniz ve sizin belli kurallarınız olacaktır. Oldukça normal ve karşılaşılabilir bir durumdur. İlişkilerinizde de sevmediğiniz bir şeyi karşı tarafa söylemekten çekinmeyin. Size yapılan şakalar hoşunuza gitmiyorsa mesela bunlardan hoşlanmadığınızı belirtin. Bu sizin karakterinizdir.



3.Her Zaman Hoşgörülü Olmaya Çalışmayın

İnsanlar sizden her zaman bir şey isterler. Onlara istedikleri şeyi vermek zorunda değilsiniz. Eğer canınız o gün takılmak istemiyorsa ya da oluşan durumun tam tersini yapmak size cazip geliyorsa bunu izah edin. Her zaman herkes istediği şeyi yapamaz, yaptırtamaz da. Hayır demek sizi kötü bir insan yapmaz. Aksine bu size duyulan saygıyı arttırır. Kendinizi zorunlu hissetmediğiniz bir şeyi yapmayın. Mutlu olmayacağınız bir şeyi de. 



4.Konuşun

Bir grup içerisindesiniz ve konuşmaktan çekiniyorsunuz. Ya da konuşmak istemiyorsunuz. Bunun için göz teması kurup konuşmalı, mimiklerinizle karşınızdaki insanın dikkatini kendinize çekmelisiniz. Aynı zamanda konuşacağınız kişinin ismini söyleyerek de ilgisini çekebilirsiniz. Bu da grup içinde size duyulan saygıyı gösterir.




5.Çok Özür Dilemeyin

Yaptığınız yanlış bir şey için özür dilemek tabi ki güzel bir şey ama bunu sık sık tekrarlamak insanı itaatkar biri olmaya zorluyor. Karşınızdakine sürekli özrünüzü beyan ederseniz o sürekli bunu duyacaktır. Sürekli olarak da siz suçlanacaksınız. 

6.Vücut Diliyle Güven Ver

Vücut dili başlı başına ayrı bir konudur. Eğer bir konuşma içerisinde elleri bağlı bir şekildeyseniz bu sizin çok da konuşmak istemediğiniz anlamına gelir. Biriyle konuşurken elleri, kolları kullanmak kötü bir şey değildir. Bu sizin güven verdiğiniz anlamına gelir. Karşındaki insanı dikkate alıp, jest ve mimiklerle bunu gösteriyorum demektir. Güven vermek de saygıyı arttırır. 




Yorumlar

Popüler Yayınlar