Türk Ressamlar ve Nadide Eserleri Part: 2

Türk Ressamlara kaldığı yerden devam ediyorum. Bu serim asker olan Türk ressamları içeriyor. 




Osman Nuri Paşa

Doğum ve ölüm tarihleri kesin olarak bilinmeyen Osman Nuri Paşa, çalışmalarını genellikle Natürmort olarak temsil etmiştir. Avrupa'da resim eğitimini gören Osman Nuri Paşa, birçok ressamın öğretmenliğini de yapmıştır. Türk resimlerinde ilk kez kahramanlığı temsil eden ressamdır.








Mehmet Ali Laga

Kuleli Asker Lisesi'nden sonra Harbiye'ye giren Mehmet Ali Laga, Hoca Ali Rıza'nın öğrencisiydi. 1908 yılında kurulan Osmanlı Ressamlar Cemiyeti'nin kurucularından biri haline geldi. 




Süleyman Seyyid

Askeri okullarda 36 yıl resim veren Süleyman Seyyid, manzara ve natürmort resimler yapmıştır. Paris'te açılan Mekteb-i Osmaniye'ye gönderilen ilk öğrencilerdendi. Burada ressam Canabel'in atölyesine girdi.








Şeker Ahmet Paşa

Hem ressam hem de asker ve bürokrat olan Şeker Ahmet Paşa, Tıbbiye Mektebi'nde okumuştur. Tıp eğitiminden sonra Harbiye Mektebi'ne giren Şeker Ahmet Paşa, burada anatomi ve perspektif dersleri almıştır. İlk Türk resim sergisini açan ressamdır. 







Hüseyin Zekai Paşa

Türk resimlerinde Batılı tarzı ilk defa kullanan Hüseyin Zekai Paşa, Osman Nuri Paşa ve Süleyman Seyyid'in öğrencisiydi. Mekteb'i Harbiye'ye giren Hüseyin Zekai Paşa, resimlerinde gerçekçiliği temsil etmiştir. 




Yorumlar

Popüler Yayınlar