Müze Gazhane

 Gazhane hava gazı üretmek için kurulan tesislerin ismidir. İstanbul'da bu tesis 1892 yılında kurulmuş. Geçtiğimiz yıllarda da burayı restore ederek müzeye çevrildi. Eski izleri koruyarak güzel bir müze haline getirmişler. Aynı zamanda atölyelere de yer vermişler. Oldukça büyük bir alanda kurulan müzede aynı zamanda açık havada söyleşiler, konserler de gerçekleşiyor. 
















İstanbul Karikatür ve Mizah Müzesin'de burada tekrardan hayat bulmuş. Burada Türk Karikatüristlere yer vermişler. Küçük bir alan nasıl değerlenir sorusuna adeta cevap olmuşlar. 













2 adet sergi alanı açılmış, bunlardan sadece 1'si açıktı. Burada da Serkan Taycan'ın ''Kente Doğru'' adlı sergisi vardı. Eserlerini çok beğendim. Doğu ve batı çatışmasını, farklılıklarını o kadar güzel anlatmış ki, mutlaka görmelisiniz. Aynı zamanda serginin bir kısmında İstanbul'a ait kitaplar, kartpostallar vardı. Kanal İstanbul ile ilgili de kısa bir video görebilirsiniz. 





İklim müzesi küçük olmasına rağmen büyük bir araştırma yapılarak hazırlanmış. Çok emek olduğu belli olan bir müze olmuş. 




Bir de minik Bilim Merkezi bulunuyor. Özellikle çocukların oldukça ilgisini çekmiş burası. Ama bizim de çok ilgimizi çekti. Her alan uygulamalı bir öğrenime sahip. Oyunlarla öğrenmek en iyi öğrenme şeklidir bence. Bunu da burada görebiliyoruz. 











Gazhane'de bunların dışında kafe ve restoran da bulunuyor. Aynı zamanda Afife Batur Kütüphanesi ve İstanbul Kitapçısı da bulunuyor. 



Gazhane'ye giriş ücretsiz ve Hasanpaşa tarafında. 


Yorumlar

Popüler Yayınlar