Bir Bildirim Sesi Sevgiyi İfade Etmeye Yeter Mi? Love Alarm Dizisi Hakkında Görüşlerim

 2019 Kore yapımı olan Love Alarm dizisi hakkında ne düşündüğümü anlatmak istedim sizlere. Dizinin daha 1. sezonunu izleme şansım oldu. Konusu ve oyuncu kadrosu ile oldukça ilgi çekici bir dizi.



Sevgi denen şey ne demek? Ne yaparsak sevgimizi ifade edebiliriz? Sevgisiz kaldığımızda kötü şeyler yapmamız normal mi? bütün bu soruların cevabını alabileceğiniz bir dizi. 

İnsan birini neden sever, onun yanında heyecanlandığı için mi, gülümsediği için mi? Ya da telefondan gelen bir alarm sesi olduğun için mi seversin? Bu şekilde mi anlarsın birinin senden hoşlandığını.

Dizinin bize gösterdiği en iyi örnek bu . Telefonunuzda bir uygulama var ve sevdiğiniz kişiye açılamıyorsanız, tek yapmanız gereken onun 10 metre yakınına yaklaşıp, alarmınızı açmak oluyor. İşte bu şekilde kim kimden hoşlanıyor, kaç kişi hoşlanıyor hepsini görebiliyorsunuz. 



Bunun tam tersi sevdiğiniz kişinin yakınında olduğunuzda alarmınız çalmıyorsa o zaman da hayal kırıklığı yaşıyorsunuz. Hatta bundan dolayı intihar etmeye kalkışıyorsunuz. Bütün yaşama umudunuz bitiyor. Neden bir uygulama yüzünden.

Artık elimizden düşmeyen telefonlarımıza sığdırdığımız şeyleri o kadar kafamıza sığdıramıyoruz ki, neyi nasıl yapacağımızı bilemez hale geldik. Kimse bir derdi olduğunda karşısındaki ile konuşamıyor, kimse karşısındakine doya doya sevdiğini söyleyemiyor. Her işimizi telefonumuzdan hallediyoruz. Ona sığınıp her şeyi ondan bekliyoruz. Sonra aptal, tembel insanlara dönüşüyoruz. Sevgimizi ifade edemeden üzülüp, kederleniyoruz.



Love Alarm da tam böyle bir dizi. İstediğini alamayan insanların hırsları, güvensizlikler, sırf zengin değil diye sevilmeyen insanlar, şan şöhret uğruna her şeyi yapabilen insanları görebiliyoruz. Sevginin ne olduğunu, nasıl sevilmeli, nasıl sevilmemeli hepsini yüzümüze vuruyor. 

Sevgi hiç bir zaman bir aletle ölçülebilecek kadar değersiz değil, olmamalıdır. Sevgi soyut ama gerçek bir duygudur. Bir cebe sığacak kadar da küçümsenecek bir şey değildir. Sevgi yaşamamıza yardımcı olan, umudumuzu yükselten bir duygudur. Hayal gücümüz, hislerimizdir. 

Bunun için ne telefon ne çalacak bir alarma gerek duyulmalıdır. 


Yorumlar

Popüler Yayınlar