Su Her Akıp Gittiğinde Yolunu Bulur Mu? Kulüp Dizisi İnceleme

Netflix tarafından mini dizi olarak yayınlanan Kulüp dizisi hakkında düşüncelerimi paylaşacağım sizlerle.



Dizinin öncelikle oyuncuları başta aşağı çok iyi. Başrolden yan rollere kadar hepsi çok iyi oyuncular. Dizi 1955 yılında İstanbul'da geçiyor. O zaman Batı'dan aldığımız esintilerle dolu gece kulüplerinin görkemli gecelerini görüyoruz. Hem görkemli hem de acıklı geceleri desek daha doğru olur. 



Matilda genliğinde yaşadığı birtakım şeylerden dolayı hapishaneye girer ve kızını bu durumdan dolayı yetimhaneye bırakmak zorunda kalır. Çıktığında ise her şeyin değiştiğini ve daha da zor olduğunu görür. Gece kulüplerinin ışıltılı yaşamına dahil olur. Geçmişinde bıraktığını sandığı izler sürekli onu izler ve işine malum olur. Ne kadar zor olsa da eninde sonunda başarısını gözler önüne serer. 



Dizi 6 bölüm ve hiç sıkılmadan izleyebileceğinize eminim. Türk yapımı neden Batı tarzı danslar ve müzikler var diyenler oluyor bazen. Nedeni söyleyeyim o dönemler Batı esin kaynağıydı çünkü evet şarkılar Türkçe ama ilham alınacak bir şeyler olması gerekiyordu ve Batı buna en iyi örnekti. Aynı şeyi Yeşilçam dizisi için de söylemişlerdi. Ben onu izlemedim ama Kulüp'ün dansları ve şarkıları oldukça farklıydı. Özellikle Salih Bademci'nin performansı için bile izlenir diyorum. Ben Gökçe Bahadır da şarkı söyler zannetmiştim ama ters köşe yapıp Salih Bademci'nin müthiş performanslarını izliyorsunuz. 



O zamanlar kadınları sahneye çıkartmak meşhurmuş, erkekler de şarkı söylermiş ama onlar kadınlar gibi dans edemez ya da şov yapamaz modunda oldukları için önyargılı davranırlarmış. Kulüp'te bunu kırdıklarını göreceksiniz.

Şarkılar gerçekten hem dönem işi hem de anlamlı olmuş. Tebrik ederim gerçekten. 

Diyaloglar da, sahneler de dönemi yansıtıyor. Çok uğraşıldığını, ne kadar çaba gösterildiğini anlıyorsunuz. 


Dijital ve uluslararası bir platformda böyle dizilerimizi görmek gerçekten gurur verici. Çok abartılan dizilerin yanı sıra bence bu diziyi övmeli ve izlemeliyiz.

Çünkü sadece kulüp yaşamını değil, hayatın her parçasını görebileceğiniz bir dizi olmuş. 

Ve bence en önemlisi medeniyetin, modern hayatın olduğu o dönemleri böyle güzel yansıtmaları olmuş. Hani diyorlar ya modern çağdayız, olmaz böyle şeyler diye asıl modern çağ o zamanlarmış. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar