Ruh Sağlığını Koruman İçin 4 Yararlı Yöntem

 Özellikle hafta boyunca stres altında çalışan ya da canı çok fazla şeye sıkılmaya meyilli olan insanlar için ruh sağlığını korumak oldukça önemlidir.



1. Öncelikleri Belirlemek

Gece yatmadan önce bir şeyler izlemek genel olarak uykuyu etkileyen faktörlerden birisi olarak görülüyor. Bu durum ertesi gün keyifsiz uyanmanıza sebep olabilir. İyi bir yemek, gün boyu su içmek sizi işinize daha çok odaklanmanızı sağlayacaktır. Aynı iyi uykunun da çalışmanızı etkileyeceği gibi. 1 dakika da olsa  daha verimli olabilmek için nefes alın ve dinleyin.




2.Pozitif Düşünmek

Pozitif düşünmek her ne kadar zor olsa da, bunu kendiniz için yapmalısınız. Kendinize çok yüklenmemeli, daima yakın arkadaşınıza davrandığınız gibi kendinize de iyi davranmalısınız.



3.Ne Hissettiğinizi Söyleyin

Kötü hissettiğiniz zaman sadece kendinizle değil, arkadaşınızla, ailenizle ya bir başkasıyla hislerinizi paylaşmaktan korkmayın. Sizi gerçekten dinleyen insanlara ihtiyacınız olacaktır. Ama karşınızdaki insanı sıkmadan bunu yapın. 



4.Başkalarına Karşı Şefkatli Olun

Buna örnek olarak bağış yapmayı bile verebiliriz. Ya da dışarıya bir kap mama koymak. İnsanlara iyi veya şefkatli davranmak kötü bir şey değildir. Karşılığını almak zorunda da değilsiniz. Ama başkalarına karşı şefkatli davranırsanız bu ruh sağlığınızı iyi etkileyecektir.



Yorumlar

Popüler Yayınlar