Tick Tick Boom'a Dair Manidar Düşüncelerim

 Andrew Garfield'in başrolünde oynadığı, bu yılın oldukça konuşulan filmi olan Tick Tick Boom'u izledim. Film bir müzikal tadında geçiyor. Jonathan Larson'ın hayatını konu alan filmdeki tüm oyuncular gerçekten çok başarılıydı.



Jonathan Larson bir müzikal yazarı ve hayatından alıntılar yaptığı birçok müzikali bulunuyor. Filmde de bunu çok güzel yaşıyoruz. 35 yaşında aortic diseksiyonu denilen bir hastalık yüzünden hayatını kaybetti. 

Filmde Jonathan'ın hem lokantada çalışırken hem de sosyal hayattaki düşüncelerinden oluşan kelimelerden müzikal yazıyor. Müşterilerle, sevgilisiyle, arkadaşlarıyla yaşadıklarını hemen yazıya döküyor. Zamanın az olduğundan ve hiç bir şeyin yetişmeyeceğinden korkuyor. Hayatının her alanında müziği görüyor ve ona göre yaşıyor.

Filmdeki performanslar gerçekten çok özel ve güzeldi. Sahneleri adeta bir tiyatro sahnesinde gibi canlandırdılar. Beni ağlatmayı ve düşünmemi sağladı. Halbuki biz zamanı kovaladığımızı düşünürken o bizi acımasızca kovalıyor, bunu hep unutuyoruz.



Eğer filmi izlemediyseniz ve müzikal filmleri seviyorsanız mutlaka izleyin. Eminim kendinizden de bir şeyler bulacaksınız. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar