Beni Şaşırtan Yer Gaziantep

 2. rotamız Gaziantep oldu. Gaziantep'te ilk durağımız Zeugma Müzesi oldu. Öncelikle müze kart ile giriş yapabiliyorsunuz. Zeugma Müzesi gerçekten çok büyük ve güzeldi. Buranın tarihi ile ilgili uzun süre konuşulur. Ben aşağıdaki eser hakkında bir kaç şey söyleyeceğim. Aşağıdaki Çingene Kız tablosu Zeugma Müzesi'nin en önemli eserlerinden biri. Bu eseri müzenin en gizli yerine koymuşlar. Eser hakkında çok fazla şey söyleniyor. Kimine göre güzel gelmeyen bu kız neden bu kadar önemli hale geldi, neden bu kadar güzel buluyor tarzında söylentiler var. Gözlerinin aynı yere bakmadığını söyleyenler var, çaresiz baktığını söyleyenler var. Bu kadar söylenen şey arasında gerçeğin tam olarak ne olduğunu asla bilemeyeceğiz. 









Savaş Tanrısı Ares. Elinde kılıç ve terazi var. Eşitlik ve adalete inanan bir Tanrı. 





Müzede daha tamamlanamamış birçok eser var. 

2. durağımız Ali Usta Gurme restoranı oldu. Burada Küşleme ve Adana Kebap yedik. Küşleme hayatımda yediğim en güzel et diyebilirim. Gerçekten Güney Doğu Anadolu ziyaretimde yemek yediğim en temiz ve en güzel yer burasıydı. 



Küşleme

 Adana Kebap

3.durağımızda Serbest zaman geçirdik ve biz de Kaleoğlu Mağarası'na gittik. Burası hem eski bir mağara hem de kafe olarak yapılmış. Bir de üzerine Antep havalarına denk gelince tadından yenmedi. 


Kahvenin yanında genel olarak leblebi ve menengiç veriyorlar. Menengiç kahvesini beğenmemiştim ama bu şekilde yediğimde çok beğendim. 



Burası da Abdullah Sedef Baklavaları, aşırı güzel ve lezzetliydi. 


Antep Kalesi

Gaziantep genel anlamda Güney Doğu Anadolu'nun en temiz ve en nezih şehriydi. Mardin de var tabi. Ama Gaziantep'in hemen hemen her şeyini beğendim. 


Yorumlar

Popüler Yayınlar