Konya Selçuk Üniversitesi Tercih Rehberi

Öncelikle büyük bir ön yargı ile yazdığım bir üniversite olan Selçuk Üniversitesi'ni tercih ettiğim için memnun olduğumu söylemem gerek. Bölüm ile ilgili her hangi bir şey söylemeyeceğim. Ama üniversiteyi ve Konya'yı kendi gözümden sizlere anlatmak istiyorum.


Ordu’dan otobüs ile 12 saat süren yolculuğumun ardından okula geç yazılmam da Konya’ya alışmam da oldukça zor olmuştu. Ankara’dan sonra Konya’ya girdiğiniz bir yol var ki insanı geri dönmeye iten bir yol. Yaklaşık 1 saat süren bu yolda duracağınız her hangi bir yer yok. Olsa olsa 10-15 tane ev ve firma var. Ya da başıboş binalar. Bolca boş arazi var. Çok çok sıkıcı bir yol. Ama sonrasında Selçuk Üniversitesi’ni görünce derin bir oh çekiyorsunuz.

Eski Tramway..


Yeni Tramway 

Selçuk Üniversitesi kampüs olması sayesinde öğrenciler için oldukça alternatif bir okul. Dağınık değil her şey bir arada. Ulaşım aracı olarak tramway kampüs içerisinde ücretsiz olarak hizmet veriyor. Öğrencilerin alışveriş yapması için minik bir avm bulunuyor. Yalnızca kampüste yasak olduğu için eczane bulunmuyor. Eczane ihtiyacı için kampüsün yakınında Bosna Hersek adında bir mahalleye gidebiliyorsunuz. Ayrıca bu mahalle öğrenci evleri için ideal bir yer.


Konya Ucuz Bir Yer Mi?

Evet, gayet ucuz bir yer. Ulaşım açısından da içiniz oldukça rahat olsun derim. 2017 yılında mezun olduğumda öğrenci ücreti 1,60 tl civarındaydı. 3 yılda çok fazla artış olacağını düşünmüyorum. Ev kiraları da makul fiyatta. Alışverişte de süper marketler dışında Konya’ya özgü marketler bulunuyor ve oldukça uygun.

Kültürel Aktiviteler

Konya’da ne olacak ya dediğinizi duyar gibiyim. Ama kesinlikle yanlış bir düşünce olduğunu söylemek isterim. Selçuk Üniversitesi’nde öğrenci iken en çok gittiğim yer Devlet Konservatuarı idi. Neredeyse her hafta bir etkinlik olurdu. Okuma tiyatroları, dans gösterileri, konserler ve oyunlar olurdu. İnanın bana en güzel oyunları Konya’da seyrettim. SDKM’de de ayrıca kitap söyleşileri, konserler, toplulukların hazırladığı tiyatrolar ya da gösteriler, ünlü sanatçılar, film festivalleri ve eğlenceli etkinlikler var. Ayrıca Konya Devlet Tiyatrosu’nda da istediğiniz oyunları seyretme şansınız var. Kampüsten uzak da olsa bu imkanın sağlanması bile güzel bir şey. Yıl sonunda olan festivaller ve konserler de cabası. Bunların dışında arkadaşlarınız ile eğlenebileceğiniz oyun salonları, kareoke ve kafeler de mevcut. Bisiklet sevenler için hem kampüste hem de Konya’da büyük bir bisiklet yolu ve bisiklet erişimi var.

Sosyal Etkinlikler

Eğitim açısından da oldukça geniş bir yer Konya. Komek, Kılıçarslan Gençlik Merkezi ve Halk Merkezi var. Yüzlerce kurs bulunuyor. Bunun başında oldukça ünlü olan Okçuluk var. Ben 1.5 yıl eğitimini aldım ve oldukça eğlenceli olduğunu söylemek isterim. Yüzmek isteyenler için kampüste ayrıca olimpik havuz mevcut. Aynı zamanda fitness yapmak isteyenler için de ideal bir yer.

Gezilecek Yerler

Kelebekler Vadisi: Kelebeklerin dünyasını görmek için yapılmış kocaman bir vadi düşünün, şehrin göbeğinde ve sizi gezmeniz için bekliyor.


Sille: Konya’nın tarihi bir yeri olan Sille şehrin uzağında da olsa, gidip gezilmesi gereken yerlerden birisi.


Meram: Ev yapımı böreklerden, sudaki eğlencenize kadar sizi düşünen bir yer.

Konya Bilim Merkezi: Her ne kadar çocukların için gibi görünse de, bir yetişkin olarak gidip gördüğüm için mutluyum. Rota olarak yine şehrin uzağında fakat servisle kolayca gidebileceğiniz bir yer. Bilime dair her şeyin bir arada toplandığı nadir bir yer.



At Çiftliği: Kampüsün yakınında olan at çiftliği de arkadaşlarınız ile beraber vakit geçirmek isteyebileceğiniz bir yer.

Mevlana ve Şems-i Tebrizi Türbeleri: Konya’ya gelen herkesin mutlaka görmesi gereken iki türbe.



Hiçhane: Burası alternatif seslerin buluşma noktası. Oldukça uzak da olsa hem neyin sesini hem de sevdiğiniz müzisyenleri dinlemek için Hiçhane’ye gidin derim.

Gidebileceğiniz Kafeler

Nar-ı Aşk : Mevlana sevgisinden gerçek aşka süren bir yolculuk gibi. Nar-ı Aşk Mevlana'nın yakınında sizlere hem lezzet hem de güzel sergiler sunuyor.



No 51 Kahve Evi: Kitaplar, çizgi romanlar ve güzel kahveleriyle güzel bir mola yapabilirsiniz.

 


Dante Kafe: Oyun oynayarak klasik müzik dinleyebileceğiniz, Zafer meydanının sesinden uzaklaşabileceğiniz bir yer.

Sorriso: Şehirden biraz uzak da olsa dingin olabileceğiniz bir kafe. 


 Not: Konya Türkiye’de gördüğüm en temiz şehirlerden birisi. Benim fikrim bu yönde. Ulaşımı da İstanbul’a nazaran kolay ve uygun. Kalabalık fakat İstanbul kadar değil.

 

 


Yorumlar

Popüler Yayınlar